//

Марш мовчання проти антихристиянського насилля в Індії у Страсну П’ятницю

Більше 20 000 індійських християн візьмуть участь у Страсну П'ятницю у марші мовчання в Мумбаї, щоб вшанувати пам'ять жертв антихристиянських атак, які останнім часом стають все частішими.


Паломництво Страсної П'ятниці, яке відбудеться у день посту та молитви, розпочнеться у Церкві Найсвятішого Серця в Мумбаї та закінчиться у жіночому Монастирі Святого Чарльза. У цьому шестимильному марші візьмуть участь християни всіх конфесій.


"Громада віруючих визнала необхідність присвятити Страсну П'ятницю, день, в який ми молимося і розмірковуємо про розп'яття Христа, щоб всім "розп'ятим" віруючим сьогодні в Індії та по всьому світу", сказав Джозеф Діас, мирянин-католик, який керує Католицьким Світським Форумом, що є спонсором заходу.


В інтерв’ю агентству Fides він сказав, що напади груп індуїстських екстремістів знаходяться на підйомі і що, в середньому, щодня трапляться одна атака. "Іноді атаки зосереджені в деяких областях, таких як Орісса або Карнатака, але ми не можемо сказати, що будь-який штат в Індії застрахований від цього", сказав Діас, засудивши, як він назвав "злочинний альянс між начальниками армії та лідерами індуїстських екстремістів", що несе відповідальність за антихристиянське насильства у декількох штатах Індії.


У штаті Карнатака, екстремістські групи здійснили напади на церкви, школи і будинки християн, було побито сотні людей.


Згідно лютневої незалежної доповіді про антихристиянське насильство у штаті Карнатака, насильство прикривалося державною владою. Поліція, державне управління і нижча судова влада  також нібито використовувалися проти християн і громадських установ.


"Християни – легкі жертви, оскільки вони не відповідають ні насильством, ні помстою, але  молитвою і прощенням",–  продовжив Діас. Він сказав, що справжньою проблемою є  нетерпимість індуїстських екстремістів до соціальних обов'язків християн у школах та лікарнях.


За матеріалами CNA