//

Маронітський Патріярх: «Арабська весна» перетворюється на зиму

Глава Маронітської Католицької Церкви розповів про своє занепокоєння тим, що «Арабська весна» стає зимою. «Ми підтримуємо Арабську весну, але не весну насильства, війни, руйнації та вбивства»,– зазначив Патріярх Бешара Раї, котрий очолює цю Східну Церкву з березня 2011 року. – «Все це перетворюється на зиму… Як це можна називати Арабською весною, якщо кожного дня гинуть люди? Йде мова про Ірак і демократію, а один мільйон з півтори християн були змушені втікати з Іраку».


Говорячи про ситуацію в Сирії, Патріярх додав: «Сирія, як і інші країни, потребує реформ, яких вимагає народ. Правдою є те, що режим в Сирії є екстремістським та диктаторським, але в Арабському світі таких є багато».
«У всіх режимах арабського світу, крім Сирії, іслам є державною релігією. І Сирія в цьому регіоні є найближчою до демократії»,– говорив він. – «Шкода, що Сирія, яка хоче зробити крок вперед, піддається такому насильству і руйнації шляхом використання влади і зброї».


«Ми не виступаємо проти жодної секти і не боїмося стриманого ісламу. Ми боїмося груп екстремістів, які послуговуються мовою насильства»,– підкреслив Глава Маронітської Церкви.


За матеріалами Сatholicculture.org