//

Марафон-молитва через всі США

За 121 день 27-річний католик Джеф Ґрабоскі пробіг від західного до східного узбережжя США, постійно перебуваючи в молитві. Довжина подоланої дистанції – 6 тисяч кілометрів.

 

Джеф стартував 20 січня зі штату Каліфорнія, а фінішував 21 травня на острові Лонг Айленд.

 

Як підкреслює сам марафонець, його прагненням була зміна світу і людей через молитву у довірених йому наміреннях: «Нема кращого способу зміни світу, ніж молитва за людей. Я хотів допомогти кожному. Мій талант до бігу, його використання для голошення Доброї Новини є способом подяки за те, що я отримав». На думку спортсмена, молитва покращує погляд на багато речей в щоденному житті.

 

На дорозі марафонця спіткало багато ускладнень: перед собою він був змушений везти 40 кг візок з продуктами і особистими речами, пережив певні проблеми зі здоров’ям, останні кілометри йому дошкуляв біль від пухирів на ногах, а в Техасі його зустріла грізна піскова буря.

 

Кожен день Джеф починав молитвою до Архангела Михаїла, про силу і витривалість просив св.Себастяна, протягом бігу відмовляв вервицю. Сам спортсмен засвідчує, що власне молитва,  спілкування з Богом, допомогли йому в житті перенести нелегкі потрясіння: смерть матері, відмову жити разом дружини, хворобу легенів на грані смерті: «Кожен раз, коли я почувався загубленим в житті, молитва допомагала мені наново віднайти дорогу».

 

Підчас бігу Джеф використав 12 пар спортивного взуття, і сам зауважує, що це добре біблійне число.   

 

За матеріалами: ЕКАІ