//

Малий ювілей "Твіттера" Папи: 25 коротких повідомлень

Після перших 25 твіттів Бенедикта XVI визначилися основні напрямки роздумів і думок, якими Понтифік ділиться з відвідувачами свого аккаунту. Святіший Отець за допомогою коротких повідомлень в "Твіттері" намагається провести всебічний аналіз актуальної ситуації, в якій опинилася сучасна людини. Про це свідчить зміст і вибір питань і відповідей Папи, що стосуються самої суті християнства і перебування людини в соціумі. Його "короткі промови", адресатами яких є в основному молоді люди, є відповіддю для абсолютно конкретні питання: як жити, як жити вірою, що робити в повсякденному житті, щоб її не втратити? Примітно, що у своїх повідомленнях Бенедикт XVI відразу ж ставить в центрі Євангеліє та Ісуса, Який вказує шлях, дає надію, пропонує допомогу. Тому при відборі запитань, між іншим, Папа концентрується на декількох темах, важливих для життя сучасної людини: роботі, сім'ї, реаліях сьогоднішнього світу.


Бенедикт XVI з самого початку ставить на перше місце не нові технології, у цьому випадку соціальні мережі, а комунікацію з людиною. "Твіттер" - лише інструмент в руках Папи для налагодження відносин, контакту, обміну думками. Тому Святіший Отець у своїх "твіттах" відразу звертається до своїх відвідувачів від першої особи.
Своєю "діяльністю" в соціальній мережі Папа прагне розширити горизонти мислення інтернету. Він запрошує їх вийти за межі "власного світу" та подивитися на тих, хто живе поруч. Саме тому у своєму останньому "твітті", опублікованому вперше латинською мовою, Бенедикт XVI ставить питання: "Що хоче Бог, щоб ми робили для єдності християн?". Відповіді Папи не довелося довго чекати: "З вірою молитися, відповідно поступати, відноситься до інших доброзичливо і йти своєю дорогою разом з Богом".


За матеріалами: http://be.radiovaticana.va