//

Майже половина американських вчених сповідують якусь релігію

За останні роки було проведено декілька досліджень, присвячених відношенню американських вчених до релігії. Згідно з даними останнього опитування, проведеного соціологами приватного дослідницького університету Райс (штат Техас), близько половини американських учених заявили про свою приналежність до тієї чи іншої релігії.

 

У той же час 20% вчених-атеїстів вважають, що духовність не має прямого відношення до якої-небудь релігії, але грає певну роль в їхньому житті, пише Periodista Digital.

 

2 з 10 вчених-атеїстів воліють, щоб їхні діти мали хороші уявлення про різні релігії. Вони готові надати дітям можливість самостійно зробити свій вибір. Причиною, з якої було прийнято дане рішення, частину з цих вчених назвала вплив подруга чи віруючих друзів і близьких, спілкування з якими є важливою складовою життя, але релігійні погляди яких респонденти не поділяють.

 

Керівник дослідження, соціолог Говард Екланд Елейн, вважає, що незважаючи на те, що вчених в американському суспільстві часто називають найменш релігійною групою населення, у США до сих пір продовжує залишатися сильною зв'язок між релігією і сім'єю.

 

У ході дослідження були опитані 2198 співробітників факультетів природних і соціальних наук з 21 університету США.

 

За матеріалами: Седмица.RU