//

Майбутня консисторія принесе географічний баланс в Колегію кардиналів

Призначаючи шість нових кардиналів, Святіший Отець подбав про географічний баланс в Колегії кардиналів, так прокоментував недавнє рішення Бенедикта XVI про скликання другої вже цього року консисторії "National catholic register", один з найбільш впливових американських католицьких інтернет-ресурсів. На думку його авторів, нове призначення – це "жест універсальності Церкви", який вписується "в контекст нової євангелізації". Нові члени Колегії кардиналів отримають пурпурні берети 24 листопада.


Під час оголошення свого рішення Святіший Отець зауважив, що ці шість нових кардиналів не з Європи. І це свідчить про те, що Церква для "всіх народів, говорить усіма мовами", додав Папа. "Церква – це завжди Церква П'ятидесятниці, Церква не одного континенту, але Вселенська Церква", цитує Понтифіка "National catholic register".
Видання нагадує, що це буде п'ята для Бенедикта XVI консисторія, після якої загальна кількість оголошених ним кардиналів становитиме 90 осіб. Станом на 24 листопада Колегія кардиналів буде налічувати 211 осіб, з яких 120 матимуть право голосу на конклаві. Це означає, що майже двом третім кардиналів-виборців пурпурні берети вручив Бенедикт XVI.


За матеріалами:  radiovaticana.org