//

Мадридський «Реал» на догоду Арабським Еміратам видалив хрест зі своєю емблеми

Адміністрація футбольного клубу «Реал» (Мадрид) вирішила видалити хрест зі своєю емблеми перед поїздкою в ОАЕ, де клуб збудує люксовий футбольний курорт з тематичним парком, пише aciprensa з посиланням на спортивний щоденник «Marca».

 

Керівництво клубу вирішило «обійтися без хреста на королівській короні (яка становить частину емблеми), щоб уникнути неправильного тлумачення в регіоні, більша частина населення якого сповідує іслам».

 

Це не випадковість, але бізнес-стратегія, додає щоденник «El Economista». Хрест не відноситься до самої емблемі, але є частиною корони королівського дому, яка з'явилася на емблемі на початку ХХ ст., коли клуб став під патронаж короля Альфонса XIII, виправдовує журнал модифікацію емблеми.

 

Рішення «Реалу» викликало бурхливі дебати. У соціальних мережах з'явилося безліч коментарів. Користувачі скаржаться, що клуб поступився перед тиском ринку, і нагадують, що мусульмани в Іспанії вільно використовують свою релігійну символіку. Деякі користувачі іронізують, пропонуючи клубу змінити імена своїх зірок - Крістіана Рональду і Анхеля Ді Марії.

 

Мадридський «Реал» побудує курорт на острові Рас-Аль-Хайма. Інвестиції в проект становлять близько 1 млрд доларів. Курорт займе територію в 50 га і буде поєднувати туристичний комплекс і тематичний парк для любителів футболу.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru