//

Мадрид: між вірою, розумом і політикою

"Розумність віри, розумність реальності " – під таким девізом у Мадриді пройшла щорічна зустріч  EncuentroMadrid2011. Ініціатива народилася вісім років тому з християнського досвіду осіб, що пов'язані з рухом Спільність і Визволення. За рахунок 20 тисяч учасників – це найпоширеніша весняна культурна подія в іспанській столиці.


EncuentroMadrid "– це велике свято для християн, щоб вони могли мати можливість пізнати красу і велич християнського життя", – говорить Рафаель Джерез, голова організаційної комісії. Цьогорічне гасло підтримує піклування Папи Бенедикта XVI в тому, щоб поєднувати віру і розум. Воно було обране відповідно до листопадового візиту Папи в Іспанії, а також Всесвітнього Дня Молоді, що наближається. До того ж метою зустрічі EncuentroMadrid  є "діалог між вірою і розумом, а також той факт, що віра має мати зв'язок з реальністю, а не бути байдужою до того, чим ми живемо кожного дня", – сказав Рафаель Джерез.


У зустрічі взяли участь політики, економісти, викладачі з Іспанії та інших країн. Окрім лекцій та дискусій були організовані виставки, вистави і концерти. Подбали також про дітей, які мають свою програму.


EncuentroMadrid2011 зазначає, що в той час, коли акцентується на державному добробуті, треба  "повернути першість особам, а також наголосити на їхній промоції".  При актуальній політичній панорамі не має сенсу говорити про країну, але треба надати більше значення громадянському суспільству, що є чимось незвичайним в сучасному світі ", – сказав Рафаель Джерез. Мадридська зустріч також допомагає побачити, що християнство є живим, а також оцінити такі аспекти, як освіта, імміграція, медицина чи Всесвітній День Молоді.

 

Encuentromadrid2011 (http://www.encuentromadrid.com) закінчилося в неділю 3 квітня.


За матеріалами: Radio Watykańskie