//

Людина створена для миру, що є Божим даром

У перший день Нового, 2013 року, коли католицька Церква латинського обряду святкує урочистість Пресвятої Богородиці Діви Марії, о 9:30 римського часу Вселенський Архиєрей Бенедикт ХVІ очолив у базиліці святого Апостола Петра урочисту Службу Божу, розпочинаючи Новий Рік Божим благословенням для всього світу та відзначаючи також і 46-ий Всесвітній День Миру. Цьогорічне послання Папи з цієї нагоди присвячене темі: «Блаженні миротворці»

 

У проповіді, Бенедикт XVI зосередив увагу на літургійних читаннях цього богослуження та пригадав найважливіші думки із свого Послання з нагоди Всесвітнього Дня Миру, зокрема наголосивши, що людина створена для миру, що є Божим даром. Мир є найвищим добром, якого треба благати в Господа, і який, одночасно, треба будувати всіма силами.

 

Опівдні Вселенський Архиєрей проказав із десятками тисяч вірних, що зібрались на площі Святого Петра у Ватикані, молитву «Ангел Господній» і звернувся з новорічними побажаннями та уділивши перше в 2013 році Апостольське благословення.

 

Джерело: Радіо Ватикан