//

Люди Церкви про понтифікат Бенедикта ХVI

19 квітня припадає 7-а річниця обрання кардинала Йозефа Ратцінгера на престол св. Петра. З цього приводу наше радіо задало запитання деяким представникам Католицької Церкви про їхні враження від понтифікату.

 

Архиєпископ К'єті-Васто в Італії Бруно Форте окреслив понтифікат Бенедикта ХVI як драматичний і водночас яскравий. Він припав на час зіткнення цивілізацій. Архиєпископ підкреслив, що сьогоднішньою драмою є криза, яку відчуває насамперед Захід. Він нагадав, що, на думку Папи, шляхом виходу з неї є віра в Христа.

 

Сальваторе Мартінес з руху "Онова в Святому Дусі" підкреслив, що Бенедикт ХVI закликає мирян до надії, до Євангелія надії.

 

Сестра Євгенія Бонецці з Конгрегації "Місіонерок милосердя" поділилася, що ченці знайшли в Папі справжнього батька, який вміє слухати і добре розуміє надзвичайну ситуацію емігрантів, експлуатацію людини людиною. "Ми знайшли в ньому справжнього пастиря, знаходимо в його навчанні допомогу і силу в боротьбі за те, щоб кожна особистість могла жити по-людськи, по своїй гідності", - сказала черниця.

 

Ліза Моні Бідін з руху "Католицька Акція" підкреслила два аспекти понтифікату Бенедикта ХVI: "першість любові і глибоке бажання ясності і правди".

 

За матеріалами radiovaticana.org