//

Люди Аделаджі просили 20 соток лісу для... бісероплетіння

Жоден першоквітневий журналістський жарт не зрівняється з українською реальністю.

 

З-поміж проектів рішень селищної ради на сесії в смт. Коцюбинське було одне про надання 20 соток релігійній громаді "Сила любові".

 

Коли депутати спитали що то за громада, то селищний голова Вадим Садовський відповів, що нормальні люди приходили, просили землю для храму, розповіли про свою громаду і дали йому книжку.

 

Приніс він книжку із свого кабінету і всі побачили на палітурці прізвище Аделаджі.

 

Тоді рішення відклали і вирішили змінити місце землевиділення.

 

Селищний голова пояснив депутатам, чому їхній спротив його не дуже зачіпає:

 

"Мені все одно. У цьому питання я перед вами чесний".

 

Вчора на сесії у новому проекті рішення 20 соток надавали вже не в селищі, а в 30-метровій лісосмузі, яку щедро залишили для потреб громади, роздерибанивши близько 700 гектарів лісу столиці, який допомагає долати наслідки чорнобильської катастрофи.

 

Це місце, за словами голови комісії землекористування, людям Аделаджі сподобалося навіть більше, ніж попереднє.

 

"Сам пастор казав, що у них 25 постійних прихожан, а так ходить дуже багато людей," -повідомив депутатам Віктор Боримський, голова комісії землекористування.

 

Депутати, на щастя, зустріли перспективу розбудови нового храму Аделаджі тверезо.

 

"Ця церква (Аделаджі – прим. авт.) обманула мільйони людей. Ви розумієте? По телевізору показували, в газетах писали. І от за ці гроші вони хочуть будувати церкву," – обурюється депутат Василь Концеба.

 

І от тоді концепція тих, хто ратував за храм кардинально змінилась. Виявилось, що то має бути вже не церковна споруда релігійної громади.

 

"Я веду роботу з дітьми. Я веду кружок бісероплетіння," – повідомила депутатам Лариса Левченко, одна з представниць релігійної громади.

 

(Одна моя студентка спитала мене, чи не треба їм ще 15 соток для вишивання хрестиком).

 

Коли ж аргумент з бісероплетінням не подіяв і був логічно спростований депутатом Черніковим, який зауважив, що для таких потреб їм виділили у будинку культури приміщення, знайшлись нові важелі для переконання.

 

Інший представник заявив, що вони активно допомагають алко та наркозалежним і хочуть мати вже не храм, а фактично культурний центр.

 

Секретар селищної ради пояснив, що подавались відповідні документи саме на храм і саме це питання в порядку денному. Щодо гуртків бісероплетіння та культурних центрів заявок не було.

 

Не виключено, що вони такі звернення скоро подадуть до селищної ради. Але мимохіть думаєш, всі теми, які журналісти придумують для 1 квітня відпочивають перед реальністю. Бо хто ж при здоровому глузді повірить у те, що 20 соток рекреаційного ресурсу держави можуть надати в тому числі і для гуртка бісероплетіння...

Ірина Федорів

Джерело: blogs.pravda.com.ua