//

"Любов Бога до людини це щось велике і цінне, що отримує кожен з нас від самого зачаття, як дар"

«Бог ніколи не змінює своїх планів та залишається вірний своїм обітницям, даруючи людині свою любов і милосердя. Любов Бога до людини це щось велике і цінне, що отримує кожен з нас від самого зачаття, як дар. Однак повсякденні життєві турботи та клопоти поступово віддаляють нас від джерела любові, і ми поступово затрачуємо це почуття» - сказав владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії у неділю, 25 березня під час Архиєрейської Божественної Літургії в Митрополичому соборі св. Юрія в днях коли минає 20 років з часу священичих свячень преосвященного владики Венедикта.

 

Звертаючись до слів сьогоднішнього Євангелія (Мр. 9,17 -31), Архиєрей додав: «Так, ми називаємо себе християнами і знаємо, що Бог є, ми віримо в це, але на превеликий жаль не користуємось отриманим даром. І лише коли біда загляне до нашої домівки, через втрати,  хвороби, скорботи ми починаємо взивати до Бога. Час Посту це час, який усуває перешкоди на шляху до джерела любові - до Бога. Дуже часто людина має намір радикально та докорінно змінити своє життя, однак без Божої допомоги не в силі це зробити. Постійне уповання на Бога та на його милосердя, як ми це бачимо на прикладі св. Івана Ліствечника, який у покорі невтомно працював над своїм духовним зростом -  шлях духовного вдосконалення кожного з нас» - зазначив преосвященний владика Венедикт.


«Віра це дар який ми отримали, і постійно черпаємо із безмежного джерела Божої любові, але цим даром треба постійно користуватись. Піст і молитва допоможуть нам перемінитись і зростати у вірі» - підсумував у своїй проповіді Архиєрей

 

На завершення Божественної Літургії  Преосвященний владика  Венедикт подякував всім присутнім за спільну молитву у день 20 ти річчя ієрейських свячень, та в особливий спосіб Богові за дар священства.

 

Насамкінець адміністратор собору св. Юрія, митрофорний протоієрей Роман Кравчик від імені священнослужителів та парафіян храму привітав владику з ювілеєм і на згадку про цю дату подарував пам’ятну медаль Патріарха Йосифа Сліпого.

 

Прес-служба Львівської Архиєпархії приєднуючись до привітань працівників Курії Львівської Архиєпархії щиро вітаємо Вас, Преосвященний владико, з ювілеєм Вашого пастирського служіння Господу Богу та українському народу. Бажаємо Вам сили, наснаги, ревності та витривалості  у Вашому вже тепер Архипастирському служінні та опіки Пресвятої Богородиці на кожному кроці Вашого життя.


Прес-служба Львівської Архиєпархії