//

Любомир Гузар у Черкасах закликав дорослих вести молодь у церкву

«Є такий вислів: не посилайте дитину до церкви, поведіть її до церкви, візьміть її з собою до церкви. Батьки мусять звернути увагу дітей на церкву, показати, що релігія для батьків є чимось вартісним. Тоді діти це переймуть», – таку пораду колишній глава УГКЦ, Верховний Архиєпископ емерит Любомир Гузар дав, перебуваючи у неділю, 18 грудня, в Черкасах.

 

І хоч, на думку блаженнішого Любомира Гузара, зацікавлювати молодь релігійними цінностями повинні насамперед батьки, проте співпрацювати з ними повинні й інші групи суспільства.

 

– Це також духовенство, яке повинно промовляти в такий спосіб, щоб молоді люди бачили в релігії джерело знань, які допомагають регулювати життя. Не можна виключати і школу, яка дуже важлива в формуванні дитини. Але вона повинна бути не просто установою, де діти отримують лише інформацію. Її вони зараз можуть отримати і через інтернет. Діти також повинні отримувати формацію, тобто належне виховання. Отже батьки, духовенство і вчителі мусять співпрацювати. Але є ще одна група – це ціла громада. Вона мусить показувати приклад молодим, як треба жити, щоб суспільство було впорядкованим, – дав пораду блаженніший.

 

Він зауважив, що за його спостереженнями нині атмосфера серед молоді позитивна.

 

– Є зацікавлення серед молоді релігійними вартостями, тими цінностями, які ми отримали безпосередньо від Бога для добра людського роду. Але не всі молоді захоплені релігією, не всі бачать в ній цінність для себе. Тож для них треба промовити. А хто має прив’язання до церкви, релігійних цінностей, то її треба поглибити, – сказав блаженніший Любомир Гузар. – Але мені здається, ми не робимо всього того, що потрібно. Багато чого ще треба робити, щоб зблизити молодь і релігію, щоб релігія не була для молоді тільки догмати віри. Треба, щоб церква, у якій вони мають цю релігію побачити, була справжньою спільнотою віруючих людей, що живуть правдами, які сповідують. Я думаю, тут ще треба багато працювати.

 

Джерело: procherk.info