//

Львівські енергетики взяли участь у щорічній загальнопольській Прощі енергетиків

Галицькі енергетики вже вп’яте взяли участь у щорічній загальнопольській Прощі енергетиків до Чудотворного образу Найсвятішої Матері Божої Ченстоховської на Ясній Горі в цій польській духовній столиці.


Цьогоріч відбулась вже XXVII така Проща. Протягом двох днів енергетики зі всієї Польщі, а також гості святого дійства були учасниками цієї духовної події та спільної молитви за здоров’я й Боже благословення в нелегкій та відповідальній праці енергетиків. Спільна молитва об’єднала всіх прочан в одну велику родину. 

   
А розпочалась Проща спільною ходою від Катедри в центрі міста Ченстохова до Ясної Гори. Очолювали ходу керівники енергокомпаній Польщі, несучи корпоративні штандарти своїх підприємств.  Поле перед цим величним пагорбом, яке заповнили прочани, вражало своєю масштабністю, різнобарвністю корпоративних кольорів, адже кожна енергетична компанія була представлена своїм колективом.  Сама ж подія приурочена до польського Дня енергетика. До речі, патроном тамтешніх електриків є Святий Максиміліан, пам’ять про якого  звершується цього ж дня.


З польськими колегами ПАТ „Львівобленерго” пов’язує партнерська співпраця  вже понад 15 років. Приміром, в минулому році представники Душпастирської Спільноти енергетиків Польщі взяли участь у традиційній Духовній прощі працівників  „Львівобленерго”, яка  відбулась до Свято-Успенської Унівської Лаври.


Ігор Галущак
Львів

За матеріалами www.loe.lviv.ua