//

Львів допомагає облаштовувати Гошівську Марійську святиню

Львівська міська рада передала 95 кубічних метрів мозаїчної плитки для облагороднення території Гошівського монастиря ЧСВВ на Франківщині де зберігається чудотворна ікона Богородиці.

 

За ухвалу проголосувало 72 депутати. Вона передбачає, що в монастир буде надано безоплатно мозаїчну плитку, яка перебуває на обліку ЛКП «Шляхово-ремонтне підприємство Галицького району» міста Львова.

 

Як зазначив під час обговорення цього питання депутат Львівської міської ради від «Свободи» Роман Плахтій, є інформація, що «цю бруківку взято з вул. Стрийської». Своєю чергою секретар ради Василь Павлюк наголосив, що йдеться про добру справу.

 

«Це місце для паломників, намолене святе місце! Громада Львова не скаже «фе». Давайте, не будемо святішими за Папу Римського!», – звернувся він до Плахтія.

 

Водночас в.о директора департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Ольга Павлюк наголосила, що йдеться про передачу мозаїки, а не бруківки, відтак інформація про бруківку з вул. Стрийської безпідставна: «Мозаїчна плитка і бруківка навіть мають інший розмір», - додала вона.

 

Джерело: ZAXID.NET