//

Лукашенко попросив Папу Римського захистити його від нападів Заходу, але післанець Ватикану заговорив про диктатуру

Олександр Лукашенко зустрівся в Мінську з Кардиналом Куртом Йорг Кохом, главою Папської Ради у справах сприяння християнській єдності.


Президент Білорусії Олександр Лукашенко шукає в особі глави Католицької Церкви захисту від підступного Заходу. Він заявив, що чекає більшого від Папи Римського у справі захисту інтересів Білорусії.

 

"Від Католицької Церкви і особисто від Папи Римського Бенедикта XVI ми чекаємо більшого в справах захисту наших інтересів, особливо на Заході", - заявив Лукашенко, зустрічаючись в Мінську з главою Папської Ради.


Лукашенко підкреслив, що Мінськ не сприймає тієї політики, яку стосовно нього проводять західні держави, піддаючи санкціям білоруські підприємства, а також забороняючи в'їзд в ЄС окремим політикам і чиновникам Білорусії, повідомляє РИА "Новости".

 

"Це ненормально. Ми б чекали більш активної позиції в цьому напрямку від Католицької Церкви. Все-таки в цьому несправедливому світі найсправедливішим світовим органом є Церква, - сказав Лукашенко. - Хотілося б, щоб Церква сказала своє слово на захист справедливості".

 

Глава Білорусії відзначив, що сьогодні в його країні немає ні міжконфесійної, ні міжнаціональної ворожнечі. "В даний час готується угода, праця над якою вже майже завершена, між урядом і Римо-католицькою конфесією в Білорусії про співпрацю", - сказав Лукашенко. При цьому він нагадав, що аналогічна угода вже підписана між білоруським урядом і Православною церквою.

 

Зазначимо, що повного порозуміння з Ватиканом Лукашенко не знайшов. Про настороження Католицької Церкви щодо нинішнього лідера Білорусії може свідчити той факт, що глава Папської ради у справах сприяння християнській єдності Кардинал Курт Кох під час недільної літургії в Кафедральному костелі на площі Свободи в Мінську говорив про людей, котрі живуть "в умовах диктатури".

 

Як повідомляє "Хартія'97" з посиланням на радіо Ватикан, під час літургії Кардинал Кох підкреслив природну потребу людей у справедливих світських судових інститутах. "Люди, котрі живуть в умовах політичної диктатури, на власному прикладі пізнали, що означає не мати судді", - сказав єрарх і додав, що такі люди, особливо бідні, дуже хочуть, щоб у світі по Божій милості з'явилася справедливість.

 

"Якщо людина в кінці світу не була би оціненою і не судженою Богом, це означало б жахливу неувагу і байдужість Бога до створеної ним людини. Тоді б усе залишилося в темряві, або, ще гірше, в похмурому світі брехні ... Так само, вся всесвітня історія буде оцінена і суджена Богом, означає те, що Бог трактує її серйозно і з повагою ", - зазначив кардинал Кох.

 

Джерело: www.newsru.com