//

"L'Osservatore Romano" про візит Папи до Німеччини

"Я не прибув сюди, щоб досягти політичних чи економічних цілей, як це роблять інші державні діячі, але щоб зустрітися з людьми і говорити про Бога", – на ці слова Святішого Отця, сказані під час привітання Президента Німеччини Крістіана Вульфа, звертає увагу Ватиканське видання "L'Osservatore Romano" у статті,  присвяченій аналізу першого дня подорожі понтифіка на Батьківщину.


У статті під назвою "Релігія і свобода" головний редактор "L'Osservatore Romano" Джованні Марія Віан зазначив, що у бесіді з журналістами під час польоту до Берліну Святіший Отець на питання про протести проти його візиту відповів, що "вони є природніми у плюралістичному суспільстві і головне, щоб вони проходили цивілізованим чином".


Пишучи про зізнання Бенедикта XVI у тому, що він відчуває глибокий зв'язок із культурою своєї країни, але усвідомлює свою приналежність "до великої спільноти Католицької Церкви, яка щодня крокує до civitas Dei, описаним у св. Августином", Джованні Марія Віан додає, що "цей шлях ніколи не був легким, і також сьогодні, у часи окреслених секуляризацій навіть у країнах з глибокою християнською традицією".


"Папа ще раз, без недомовок висловився на тему сексуальних злочинів, і зазначив, що розуміє причини тих людей, які залишають Церкву. "Тепер, дуже важливо, щоб кожен задав собі питання: для чого я у Церкві? У цій перспективі, треба навчитися дивитися на скандали, а перш за все боротися з ними", – цитує слова понтифіка "L'Osservatore Romano".


За матеріалами Радыё Ватыкана