//

"L'Osservatore Romano" про візит Папи до Анкони

Італійські ЗМІ звернули увагу на слова Бенедикта XVI, спрямовані у неділю 11 вересня до людей світу праці, під час закінчення Національного Євхаристійного Конгресу в Анконі.

 

Коментуючи візит Папи до цього італійського міста, головний редактор "L'Osservatore Romano" Джованні Марія Віан зазначив, що інтерес ЗМІ до цієї теми є природним в умовах економічної кризи. Джованні Віан підкреслює, однак, що Папа захотів дати цій проблемі більш широкий вимір. "Як завжди Святіший Отець хотів показати джерело проблеми", – зазначає редактор ватиканського видання. "Папа закликав до роздумів над історичними наслідками спроб організації товариств через ідеології, які спиралися на силу влади й економіки, відкидаючи Бога. У результаті чого ці товариства отримали камінь замість хліба", – нагадує слова Бенедикта XVI "L'Osservatore Romano".

 

Джованні Марія Віан зазначає, що Папа вказав на Євхаристію, як на центральне місце у цьому суспільно-політичному контексті. "З Таїнства, що є серцем християнської віри, відбувається прийняття нової громадської відповідальності, а також позитивний розвиток суспільства, в центрі якого стоїть людина, особливо хвора чи потребуюча", – цитує слова Святішого Отця Джованні Марія Віан.

 

За матеріалами Радыё Ватыкана