//

"L'Osservatore Romano" про двох нових блаженних

Сьогоднішня "L'Osservatore Romano" пише про двох нових блаженних: Слугу Божого Джузеппе Таньєлла, економіста та соціолога, батька 7 дітей і  Слугу Божого о. П'єра Адріана Тулоржа з конгрегації регулярних каноніків, мученика Французької Революції. Беатифікація Джузеппе Таньєлла відбулася в Папській базиліці св. Павла  в Римі, а о. Туларжа у французькому Кутансі. Говорячи про бл. Таньєлла, Ватиканське видання називає його "світським для всього світу". Звертаючи увагу на те, що він, будучи економістом і  викладачем університету, ясно бачив необхідність навчання етичному підходу до прийняття економічних законів. У своєму щоденнику Таньєлла писав, що у викладацькій діяльності бачив своє духовне покликання. "Я повинен максимально піклуватися про моїх учнів, трактуючи їх як сакральний скарб, як друзів мого серця, щоб вести їх шляхами Господа", - наводить слова нового блаженного "L'Osservatore Romano".

 

Під час коли, згідно з рішенням Понтифіка, католикам було заборонено займатися політикою, бл. Джузеппе Таньєлла, дбав про термінові соціальні проблеми: видавав журнали, брав участь у діяльності католицьких соціальних об'єднань, одне з яких стало основою для майбутнього Католицького Університету Св. Серця в Мілані - найбільшого католицького університету в світі. "L'Osservatore Romano" зазначає, що "без його особистості було б неможливо зрозуміти історію соціального і політичного католицизму в Італії".

 

У статті присвяченій мученику Французької революції о. П'єру Адріану Тулоржу, Ватиканське видання називає його "мучеником правди". Відзначається, що він відмовився підкоритися антикатолицьким законам, що були прийняті революційним французьким урядом, залишився вірним Понтифіку і продовжував душпастирську діяльність. Потім за фальшивим звинуваченням він був заарештований і убитий.


"Під час коли ми часто зустрічаємося зі спокусою конформізму перед домінуючим стилем життя," мученик віри "нагадує християнам, що любов Бога, в хоробрім серці, повністю присвяченим Господу, може змінити все життя і зробити його сильним, свідченням, що Бог вірний і завжди виконує свої обіцянки ", - пише про нового блаженного Ватиканське видання.

 

За матеріалами radiovaticana.org