//

"L'Osservatore Romano": "Porta fidei" - мала енцикліка Бенедикта ХVI

У сьогоднішньому номері "L'Osservatore Romano" міститься стаття головного редактора видання Джованні Марія Віана, присвячена Апостольському листу Бенедикта ХVI під назвою "Porta fidei" (Двері віри). Пан Віан зазначає, що цей документ можна назвати малою енциклікою, яка просякнута посиланнями до біблійних подій і турботою про сьогоднішній час. Він підкреслює тісний зв'язок цього документу з постановами праць II Ватиканського Собору і тими папами, які в ньому брали участь, а потім втілювали його рішення в життя Церкви.

 

"У своєму Апостольському посланні Бенедикт ХVI нагадав, що його попередник Іван Павло II охарактеризував II Ватиканський Собор як" велику милість, яку Церква отримала у ХХ ст.". "Йозеф Ратцінгер є останнім Римським Первосвящеником, який брав участь в його працях в молодості", - зазначає Джованні Марія Віан.

 

"Саме як реалізація II Ватиканського Собору з'явилася ця ініціатива Папи, який має здатність промовляти до всіх і завжди хоче досягати суті справи. Так Бенедикт ХVI нагадує, що з самого початку свого служіння в якості Наступника св. Петра він закликав до "необхідного віднайдення шляху віри", - відзначає пан Віан.

 

"Перед прагненням Бога, яке люди нашого часу відчувають в пустелі цього світу, кожен учень Христа повинен сприяти тому, щоб засяяло, через його постійне відновлення, свідчення про те єдине світло, яке просвітлює світ", - підкреслив головний редактор "L'Osservatore Romano ".


За матеріалами Ватыканскае радыё