//

"L'Osservatore Romano": Папа реально дивиться на світ

Ватиканське видання "L'Ossevatore Romano" опублікувало коментар головного редактора цієї газети Джованні Марії Віана на тему послання Бенедикта ХVI з нагоди Всесвітнього Дня Миру 2012. Редактор зазначає, що Папа у своєму посланні наголосив суть проблем сьогоднішнього світу, обговорюючи їх з повною довірою і реалізмом, що пише про глобальну кризу, яка торкнулася багатьох членів суспільства. "Кризою стурбовані особливо молоді люди і через це Святіший Отець, усвідомлюючи відповідальність щодо юних поколінь, часто загублених і перестрашених перед майбутнім, бачить потребу в освіті, яку описує" найбільш цікавою і важкою пригодою життя ", - відзначає Віан.

 

Головний редактор ватиканської газети підкреслює заклик Папи до лідерів країн, щоб задумалися не тільки над рішеннями, які потрібно прийняти в цей час кризи, але також, щоб дали "своє прозоре уявлення про політику", яка в багатьох країнах здається далекою від істинних потреб громадян, що часто не приваблює, але відкидає молоде покоління.

 

На думку Віана, дуже сильним є звернення Папи до ЗМІ, які часто забувають про свою справжню інформаційну  функцію. Журналіст підкреслює думки Бенедикта ХVI про те, що виховання до справедливості і миру вимагає спрагу правди і свободи. "Тому в посланні так багато уваги приділяється питанню Бога, критиці сучасного релятивізму, який відкидає природне моральне право-основу кожного справедливого і мирного співіснування", - зазначає редактор.

 

На кінець він пригадує слова Святого Отця, що не ідеології врятують світ, але тільки живий Бог. "Це означає, що ми повинні очікувати приходу Христа зі стійкістю селянина, яка відповідає терпінню самого Бога, який є приятелям кожної людської істоти", - зазначає у своєму коментарі редактор Віан. 

 

За матеріалами: Ватыканскае радые