//

Лондон: особливе Розп’яття для Олімпійських ігор

Художник Джон Корнуелл виготовив спеціальне Розп’яття для цьогорічних Олімпійських ігор, що відбуваються в Лондоні. Воно зроблене з 12 сортів дерева, привезених з різних куточків світу. Художник вибирав їх не тільки за георгафічним принципом, але й так, щоби дерево відображало образ тієї частини світу, з якої воно привезене. Росію символізує сибірська модрина (лиственница), Ізраїль представлений оливковим деревом, Північна Америка – ясенем тощо.

 

 

Саме Розп’яття встановлене на триярусній дерев’яній основі, яка символізує три чесноти: віру (сикомора), надію (бук) і любов (падук, або бірманське червоне дерево). «Ця композиція показує, що хоч кожна її окрема складова цінна й має свої особливості, але разом вона набагато цінніша, ніж її складові поодинці», – сказав автор.

 

 

Розп’яття освятив о.Саймон Пенхалга, голова англійської католицької спільноти Сіону, створеної для євангелізації. Під час обряду освячення були присутні шестеро молодих людей, які символізували різні частини світу. Олімпійське Розп’яття буде встановлене у лондонському «Джошуа Камп», Міжнародному католицькому олімпійському таборі.

 

 

Планується, що після цьогорічних Олімпійських ігор Розп’яття попрямує в Сочі, на зимову Олімпіаду 2014 року, а потім на Кубок світу з футболу 2014 року та літню Олімпіаду 2016-го.

 

 

ХХ Олімпійські ігри, які розпочалися 27 липня, триватимуть до 12 серпня.

 

Джерело: CREDO