//

Лондон: архиєпископ Ніколс заявив про припинення Літургій для гомосексуалістів

Сміливе рішення було ухвалене в перший день нового року католицьким архиєпископом Вестмінстерським Вінсентом Ніколсом: примас оголосив про припинення Святих Мес для осіб нетрадиційної сексуальної орієнтації в центральному лондонському районі Сохо. Ці богослужіння протягом шести років проводилися в церкві Пресвятої Діви Марії на Уорік-стріт.


«Церква, - йдеться в обширній заяві єпархії Вестмінстера, - буде передана Персональному ординаріату Пресвятої Богородиці Уолсінгемської, встановленому Папою Бенедиктом XVI для колишніх англікан, які побажали приєднатися до Католицької Церкви».


Так звані «Меси в районі Сохо», що проводяться в храмі на Уорік-стріт, були засновані Вестмінстерською єпархією з метою допомогти гомосексуалістам, їх сім'ям і друзям в їх «труднощах і ізоляції».


«В останні роки, - пише монс. Ніколс в заяві, - становище осіб нетрадиційної сексуальної орієнтації змінилося як у соціальному плані, так і на законодавчому рівні». Зараз, після шести років пастирського піклування, «прийшов час почати нову фазу».


У зв'язку з цим архиєпископ нагадав, що Святі Меси в лондонському районі Сохо були покликані допомогти гомосексуалістам «більш повно увійти в життя Церкви, особливо в існуючі парафіяльні структури».


Примас Католицької Церкви Англії та Уельсу уточнив, що з одного боку існує пастирське піклування, яке гарантоване віруючим завжди і скрізь, а з іншого боку - є регулярне служіння Святої Меси, універсальний характер якої завжди повинен чітко зазначатися, оскільки це - «найвища молитва всієї Церкви».


Саме тому архиєпископ закликав відповідальних за здійснення два рази на місяць Святих Мес в районі Сохо зосередити тепер свої зусилля на «пастирському піклуванні» осіб нетрадиційної сексуальної орієнтації. Однак ця місія, - йдеться в заяві, - не повинна включати в себе «організацію і проведення регулярних Святих Мес». Відтепер душпастирство буде передано отцям-єзуїтам з парафії Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії на Фарм-стріт.


На закінчення архиєпископ Вестмінстера заявив, що в цьому році, під час Великого Посту, католицький храм на Уорік-стріт буде переданий Персональному ординаріату Пресвятої Богородиці Уолсінгемської.

 

За матеріалами http://ru.radiovaticana.va