//

Логістика на 1 травня

 

Логістичні аспекти беатифікації Івана Павла II 1 травня будуть темою понеділкової зустрічі комісії, скликаної вікаріатом Риму, з представниками італійської влади. Газета "Il Messaggero" стверджує, що не прийнято ще жодних конкретних рішень.

 

Метою цієї наради після попередніх вступних консультацій має бути розробка плану приготувань до беатифікаційних урочистостей польського папи. Однак все ще залишається невідомою кількість учасників.

 

Передбачають, що без сумніву їх буде не менше мільйона, але існують припущення, що може прибути навіть 2,5 мільйонів людей. Саме відсутність відповіді на це запитання може бути проблемою як для Ватикану, так і для італійської влади.

 

Ще одним невідомим залишається детальний календар беатифікаційних урочистостей, першим пунктом яких, як повідомляють неофіційні джерела, буде молитовне чування у вечір, напередодні беатифікації, тобто 30 квітня, ймовірно на території античного стадіону Circus Maximus. Запланована також подячна меса в день після беатифікації, тобто 2 травня.

 

Серед експертів, скликаних для представлення інформації на тему подробиць цієї великої релігійної події є - як подає "Il Messaggero" - постулатор беатифікаційного процесу папи-поляка отець Славомір Одер, а також два представники паломницького бюро римської єпархії «Opera Romana Pellegrinaggі», яких визнають "ветеранами" організації великих паломництв і прийняття величезної кількості вірних.

 

За матеріалами info.wiara.pl