//

Ліван чекає візиту Святішого Отця

Папа хоче прибути до Лівану, щоб допомогти справі миру, молитися разом з християнами і мусульманами і дати імпульс новій атмосфері мирного співіснування між представниками різних релігій. Таку думку висловив в інтерв'ю радіо Ватикану координатор Апостольської подорожі Святішого Отця в цю близькосхідну країну о. Марван Табет.

 

Священик зазначив, що програма поїздки Бенедикта XVI, запланованого на 14-16 вересня, була широко поширена ліванськими ЗМІ, як католицькими, так і світськими, що свідчить про велику зацікавленість ліванського народу у зустрічі з Понтифіком. "В ході візиту Папа зустрінеться з мусульманськими релігійними лідерами. Крім того, відбудуться зустрічі з лідерами православ'я, а також,  в Президентському палаці  він зустрінеться з представниками влади країни. Так Папа матиме можливість зустрітися з представниками громадського суспільства Лівану, а не тільки християнами або католиками ", - зазначив священик.

 

Крім того, координатор візиту Понтифіка поділився, що Папа з особливою увагою поставиться до ліванської молоді, з якою матиме зустріч 15 вересня. Цій зустрічі, за словами  о. Табет, передуватиме спеціальне молитовне чування молоді.

 

За матеріалами radiovaticana.org