//

Літургія за Францію

Перед майбутніми президентськими виборами група священиків поширює рух "Літургії за Францію".

 

Акцію, яку підтримують єпископ Тару і Люрду, Ніколя Бровет, а також настоятель   Філіп Дюпон, провадить духовенство різних спільнот, наприклад: спільнота Еммануїл, Братство св. Петра і окремі єпархії. "Єдиною метою цієї ініціативи є об'єднати всіх тих, хто хоче молитися за свою країну, за нинішніх і майбутніх правителів", заявляють організатори, водночас відмежовуючись від будь-яких політичних варіантів. Вони хочуть таким чином показати, що католики є громадянами, які зацікавлені в суспільному житті своєї країни, а також нагадати, що криза, яка турбує Францію, є насамперед кризою віри.


"Є такі питання, як прийняття іммігрантів або евтаназія, які ніколи не були такі важливі, як зараз", каже о. П'єр Амар з єпархії Версалю. Економічна криза є в центрі його євхаристійних інтенцій.

 

У церкві Святої Трійці в Парижі організували "переддень молитви", під час якого настоятель храму в Паре-ле-Moньяль, о. Бернард Пейруз, розповідав про найвизначніших французьких святих. "Насамперед ми хотіли б висловити свою подяку Богові за те, що живемо в такій великій країні. Ми хотіли організувати вечір радості, а не вечір голосіння", сказав Обрі П’єренс, організатор цього дня молитви.

 

За матеріалами: wiara.pl