//

Літургія посвячення мира у Ватикані

Великим свідком Бога назвав Бенедикт XVI Івана Павла ІІ у гомілії під час нинішньої Меси посвячення мира.

 

«Коли 1 травня Папа Іван Павло ІІ буде беатифікований, ми, сповнені вдячності, будемо думати про нього, як про великого свідка Бога.» Також Бенедикт XVI назвав свого попередника людиною, сповненою Святим Духом.

 

Під час Служби Божої у Великий Четвер, коли священики відзначають своє «професійне свято», Папа також сказав: «Незважаючи на сором через наші помилки, ми не повинні забувати про яскраві приклади віри, про те, що є люди, які через свою віру та любов дають світу надію».

 

Бенедикт XVI пригадав, що є дуже багато людей, які потребують допомоги: голодуючі, спраглі, жертви насильства на усіх континентах, хворі з усіма їх болями, надіями та розпачем, переслідувані і принижені. Святіший Отець підкреслив, що місія Церкви – це лікування хвороби та страждань. «Єлей для помазання хворих – це видимий знак цієї місії», - сказав Папа. «З самого початку у Церкві зріло покликання оздоровлювати, народжувалася турботлива любов до людей, що мучаться духовно і тілесно. Є нагода подякувати братам і сестрам, які в цілому світі несуть людям зцілюючу любов, незважаючи на їх статус чи віросповідання». Серед таких благодійників Папа згадав Мати Терезу.

 

Крім єлею для Єлеопомазання, Папа освятив миро для таїнств Хрещення, Миропомазання та Священства.

 

Сьогодні увечері у римській базиліці святого Івана на Латерані Бенедикт XVI очолить Літургію Господньої вечері, яка розпочне Пасхальне Тридення. Пожертвування, зібрані під час Меси, будуть передані жертвам землетрусу і цунамі у Японії.

 

Джерело: CREDO