//

Літургічний спогад Блаженного Івана Павла ІІ буде відзначатись 22 жовтня

У понеділок, 11 квітня 2011 року, оприлюдено Декрет Конгрегації Божественного Культу та дисципліни Святих Тайн щодо літургічного спогаду майбутнього Блаженного Папи Івана Павла ІІ, який буде беатифікований його наступником, Святішим Отцем Бенедиктом ХVІ, 1 травня цього року. Декрет вказує на літургійний культ Блаженного Івана Павла ІІ, зокрема, спосіб, час та місця відправи подячної Святої Літургії, яка буде відслужена в першому році після беатифікації, а також запис його імені в літургічному календарі Римської дієцезії та всієї Польщі, та в інших літургічних календарях, як теж вибір нового блаженного, як покровителя храму.

 

За відправу подячної Святої Літургії відповідальні місцеві ієрархи, а в чернечих Чинах та Згромадженнях – Генеральні настоятелі.

 

Цим Декретом встановлено, що в Римській дієцезії та в усіх дієцезіях Польщі літургічний спогад Блаженного Івана Павла ІІ щороку буде відзначатись 22 жовтня. В інших дієцезіях про це вирішать Єпископські Конференції чи самі єпископи, а Генеральні настоятелі приймуть відповідне рішення для своїх чернечих родин.

 

Конгрегація Божественного Культу та дисципліни Святих Тайн також оголосила тест молитви, яка буде проказуватись в римо-католицьких церквах під час відправи на честь нового блаженного.

 

Джерело: Радіо Ватикан