//

Літня Соціально-Пасторальна Академія для семінаристів у Польщі та Німеччині

Комісія УГКЦ Справедливість і Мир запрошує семінаристів до участі в Літній Соціально-Пасторальній Академії для семінаристів з Центральної та Східної Європи. Відбуватиметься Академія з 10 по 26 серпня 2013 року в Польщі та Німеччині під назвою «Дай своє серце Церкві в Європі. Девіз Академії «Знайомство з минулим формує майбутнє. Місця пам’яті у європейському діалозі».Вивчення історії є одним із найважливіших чинників формування національної свідомості народу. “Без знання минулого неможливо точне поняття про сучасне”, – справедливо наголошував видатний український історик М.С.Грушевський.

 

Літня Соціально-Пасторальна Академія для семінаристів з Центральної та Східної Європи ,має за мету визначити, і тим самим, сприяти розумінню культурної пам'яті Європи. Це перша ініціатива загальноєвропейського діалогу з проблем минулого серед семінаристів з Центральної та Східної Європи, яка народилася в колі людей, які піклуються про благо Церкви і «старого континенту».

 

Академія проходитиме в особливих місцях, таких як Равенсбрюк, Заксенхаузен, Бухенвальд і Дахау та є спрямованою на створення поглядів і переконань, що християнські ідеї, християнська етика та християнська історія мають багато спільного у проектуванні та будівництві Європи, заснованої на міцному фундаменті. Без адекватної культурної пам'яті, яка може впливати на політичні та економічні механізми, не можете побудувати по-справжньому вільного суспільства.

 

Участь у Літній Академії є безкоштовною. Робочими мовами Літньої Академії є польська та англійська з одночасним перекладом. Щоб стати учасником школи, потрібно заповнити та надіслати реєстраційну анкету, на основі якої буде проведено конкурсний відбір. Проїзд до Польщі учасники оплачують самостійно.
Кінцевий термін подання аплікацій - 15 червня 2013 року.

 

За більш детальною інформацією просимо звертатися у секретаріат Комісії: commission@iupax-ugcc.org

 

Секретаріат Комісії УГКЦ Справедливість і Мир
Джерело: www.iupax-ugcc.org