//

Лише Любов’ю можна подолати спокусу «негайно побачити плоди своєї праці»

Тому що кожен з нас є дитиною конкретного суспільства в якому живе, в повсякденному житті, під тиском споживацького духа, намагається отримати все і одразу. Шалений та збожеволілий світ, з своїм невгамовним прогресом, постійно, нав’язливо та штучно подає сучасній людині такі моделі життя, які, з однієї сторони є дуже привабливими та спокусливими, але з іншої є недосяжними, – тому що фальшивими. І саме це можна назвати певним «трюком» світу, який нас оточує, адже він ставить за мету будь-яким коштом внести сум’яття та незадоволеність в людське життя.

 

Знаючи, що людина по своїм природі прагне Чогось Нескінченного, він намагається підкинути їй щось, що на деякий час задовольняє її потреби, але згодом, з подвійною силою провокує в ній ще більшу пустку та незадоволеність; – це в свою чергу породжує песимізм, який веде до бездіяльності. «Вибити землю з під ніг» та забрати в людини мету в житті – головна мета світу, який Бога не знає. І це добре розуміють працівники підкомісії УГКЦ «За тверезість життя», адже кожного дня «пожинають» плоди цього споживацького світу. Придивившись ближче до проблеми алкозалежності, стає зрозумілим те, що ця, задекларована фахівцями хвороба, є ніщо інше як наслідок намагання придушити іманентне прагнення кожної людини до Надприродного.

 

17 листопада 2012 року для працівників підкомісії «За тверезість життя» Івано-Франківської Архиєпархії УГКЦ та консультативно-просвітницького центру і небайдужих людей, став дуже плідними днем. В цей день, о. Руслан П’яста, голова підкомісії, разом з активістами з “Руху за життя” відвідав 23 школу в м. Івано-Франківську, з метою проведення тренінгу «Правда про алкоголь». Розуміючи, що перед ним учні старших класів, о. Руслан наголосив на важливості правильного вибору в житті. Бо коли людина на своєму місці, слухає своє серце і намагається іти за його покликом по житті, то такій людині набагато легше справитись з усіма принадами, які пропонує наше суспільство. «Тепер можу бути спокійним за Вас, сказав о. Руслан», – звертаючись на завершення до молоді, «адже Ви тепер знаєте Правду про себе та знаєте в «лице» ваших ворогів».

 

Для того, щоб плідно завершити прожитий день, духовний опікун консультативно-просвітницького центру прибув на те саме місце (с. Залуква), в якому рівно рік тому назад проводив місії тверезості та заснував Золоту Книгу Тверезості.

 

Відслуживши Божественну Літургію, в часі якої всі присутні молились і жертвували Святе Причастя за залежних від алкоголю та їхні родини, було проведено Таїнство Соборування над усіма тими, хто страждає на різні недуги, в тому числі на недугу пияцтва.

 

Ті, хто працює в Христовому винограднику, постійно наражається на різного роду небезпеки та спокуси. Головною спокусою для працівників підкомісії може стати бажання побачити «тут і тепер» щедрі плоди своєї праці, що, чисто по-людському кажучи, є нормальним прагненням. Існує ще й інша спокуса для поборників недуги пияцтва, а саме: намагання приписати собі позитивні наслідки своєї діяльності, особливо в короткочасній перспективі.

 

Але цю спокусу дуже легко побороти! Потрібно всього лиш покірно просити в Господа Животворящого, щоб дав розуміння того, що комусь потрібно засівати, а комусь пожинати ці плоди і що дуже часто перші, можуть так і не дочекатись того, щоб в повноті насолодитись плодами своєї клопіткої праці. Побачити в потребуючому Живого Ісуса, повинно вже бути достатнім, щоб здійснювати заповідь Любові.

 

Інформаційна служба підкомісії «За тверезість життя» Івано-Франківської Архиєпархії УГКЦ