//

Лікарі визнали зцілення паралізованого в Люрді «дивовижним»

56-річний француз Серж Франсуа мав паралізовану ногу після двох складних операцій. 13 квітня 2002 року він поїхав до Люрду помолитися за оздоровлення. Вже через рік він повернувся туди, щоб розповісти медичній комісії про своє зцілення.

 

Французький  єпископ Емануель Дельмас підтвердив зцілення: «Це зцілення можна вважати особистим даром від Бога цій людині, як вияв благодаті, як знак Христа Спасителя.»

 

Єпископ також зазначив, що зцілення відбулося після того, як Франсуа «закінчив молитву біля печери і пішов до джерела попити води та вмити обличчя. В зціленні цього чоловіка можна побачити унікальний жест Діви Марії». Він також додав: «Від імені Церкви, я визнаю «дивовижний» характер зцілення Сержа Франсуа, отримане 13 квітня 2002 року.» Однак, слова «чудо» владика уникнув.

 

Медична комісія Люрду, яка почала розслідування у 2003 році, прийшла до висновку, що це було «швидке зцілення, не пов’язане з жодним лікуванням» і «через вісім років досі присутнє».

 

Зцілений Франсуа здійснив подячне піше паломництво до Сантьяґо-де-Компостела в Іспанії довжиною близько 1500 км.

 

Загалом відомо про більше 7 тисяч випадків зцілень в Люрді, однак Церква наразі визнала чудесними лише 67 з них. Зцілення Сержа Франсуа може стати 68-им.

 

За матеріалами CNA і catholicherald.co.uk