//

"Lifeday 2012": свято Народного руху за життя в неділю 20 травня у Ватикані

Більше 60 автобусів доставлять в Рим волонтерів з Народного руху за життя з найбільш віддалених регіонів Італії, які приєдналися до тисяч інших, що прибули в італійську столицю поїздами і на автомобілях.


Всі вони, спільно із запрошеними гостями з різних католицьких асоціацій та рухів, зберуться в Залі Павла VI у Ватикані для святкування Дня Життя «LifeDay 2012», який пройде в цю неділю 20 травня з 10.00 до 13.30.


«В цьому році, - говориться в новинах Народного руху за життя, - зустріч приурочена до кількох подій: до річниці прийняття закону 194 про аборти, в результаті якого до цього дня були знищені 5,5 мільйона невинних людських життів, ще один привід - нагородження переможців XXV навчального європейського конкурсу, в якому за останні роки взяли участь більше мільйона студентів, і, нарешті, відкриття нової європейської ініціативи під назвою "Один з нас", метою якої є визнання прав людини починаючи з моменту зачаття».


Захід транслюватиметься в телеефірі з площі Святого Петра. Серед виступаючих будуть, зокрема, президент Форуму асоціацій сімей Франческо Беллетті, президент католицької організації «Retinopera» Франко Паскуалі, а також президент асоціації «Наука і Життя» Лучіо Романо. На закінчення зустрічі виступить кардинал Енніо Антонеллі, президент Папської ради у справах сім'ї. Більш детальну інформацію можна знайти за адресою: www.lifeday.mpv.org.

 

За матеріалами radiovaticana.org