//

Лідери християнських Церков Європи за єдину регіональну політику

Комісія єпископських конференцій Європейського Співтовариства разом з Комісією «Церква та суспільство» Конференції європейських Церков і Радою євангельських Церков Німеччини 5 липня опублікували спільний документ, в якому підкреслили важливість єдиної політики в структурах Євросоюзу.

 

У документі зазначається, що мета регіональної політики ЄС, як це було визначено договорами, повинна полягати у зменшенні нерівності між регіонами континенту, а також сприяти збалансованому регіональному розвитку. У документі наголошується, що регіональна політика повинна бути виразом солідарності всередині ЄС.

 

«Для християн солідарність – це природний вираз їхньої віри. Тому християнські Церкви переконані, особливо в час, коли процес європейського об'єднання піддається серйозним випробуванням, спільна регіональна політика має важливе значення для єдності між європейськими країнами», – зазначили християнські лідери Європи.

 

Документ «Роль релігійних діячів в єдиній європейській політиці» демонструє солідарність християнської громади в цьому процесі. Тут описується внесок християн в освітню та культурну сфери, спорт і соціальну інтеграцію. «Християнські Церкви хочуть дати добрі поради для політиків Європейського Союзу в процесі перегляду ними, найближчим часом, своєї регіональної політики», – наголошується в зверненні християнських лідерів Європи.

 

За матеріалами radiovaticana.org