//

Лідери британських англікан і католиків розійшлися в оцінці соціальної політики кабінету Кемерона

З гострими нападками на соціальну політику нинішнього британського уряду виступив Архиєпископ Кентерберійський Роуен Вільямс. Він залучив Англіканську Церкву в гарячу політичну дискусію, яка одночасно привела до різкого зіставлення позиції англіканських і католицьких єпископів країни, передає CWN.


Доктор Роуен Вільямс в інтерв'ю для «New Statesman» відповів на питання, що стосуються політики, яку проводить прем'єр-міністр Девідом Кемерон і його кабінет. Підхід уряду до соціальних проблем, як вважає англіканський лідер, викликає «занепокоєння і гнів» серед народу Великобританії.


В той же час архиєпископ Вестмінстерський Вінсент Ніколс, примас Католицької Церкви Англії і Уельса, більш схильний висловити підтримку уряду Кемерона, вважаючи лідера Консервативної партії прихильним до традиційних духовно-етичних цінностей, перш за все — шлюбу, сім'ї. Також католицький прелат вважає, що консерватори прагнуть надавати велику роль релігійним організаціям в суспільному житті. Хоча архиєпископ Ніколс також поставив під сумнів необхідність скорочення витрат на соціальні потреби, за що виступає кабінет Кемерона, відвертіша критика нинішнього уряду архиєпископом Вільямсом створила ситуацію, в якій англіканська єрархія може розглядатися як опозиційна по відношенню до уряду Кемерона. Навпаки, католицька єрархія на тлі позиції англікан може бути визнана такою, що підтримує позицію кабінету консерваторів.


Різкий критичний аналіз урядового курсу, зроблений Архиєпископом Кентерберійським, викликав різні оцінки коментаторів. У лівому за своїм настроєм  виданні « Guardian» Нік Спенсер написав, що до аргументів Вільямса потрібно віднестися цілком серйозно. Аргументи глави англікан були названі тут «неупередженими».


Вільям Одді з « Catholic Herald» вважає інакше. «Тихий сплеск» Вільямса, як назвав критичний виступ англіканського лідера проти політики консерваторів католицький журналіст, «був настільки тихий, що ніхто більше, окрім самого архиєпископа Вільямса, здається, його не почув, бо лише у нього настільки гострий слух». Так іронічно прокоментували заяву Архієпископа Кентерберійського в « Catholic Herald».

 

Джерело: www.sedmitza.ru