//

Лідер Палестини: присутність християн на Святій Землі є необхідною

11 січня 2011 р. в Рамалі під час щорічної зустрічі Координаційної ради Святої Землі, Прем’єр-міністр Палестинської автономії Салам Файяд заявив, що присутність християн в цьому регіоні є необхідною.

 

Координаційна група, до складу якої входять єпископи з Канади, Англії, Уельсу, Франції, Німеччини, Ірландії, Італії, Іспанії, Швейцарії та США, була заснована в Єрусалимі в 1998 році на прохання Святішого Престолу. Її організаторами є єпископські конференції Англії та Уельсу.

 

Прем’єр-міністр Файяд повідомив також дані 2009 року, які вказують, що вперше за багато років, більше палестинців, в тому числі і християн, повертаються в цей регіон, ніж покидають його.

 

«Ця тенденція є позитивною вперше» - заявив він.

 

П. Файяд зазначив: «Чим є свята Земля без християн? Яким може бути Вифлеєм без християн? Він би не був Вифлеємом, а чимось іншим, і це для нас дуже важливо».

 

Він також сказав єпископам, що Палестинська автономія готова співпрацювати з Церквою у сфері освіти у всьому регіоні, особливо оскільки вона вчить і християн, і мусульман відкинути дискримінацію.

 

«Я читав послання Папи і цілком поділяю його турботу про нетерпимість на Близькому Сході. Ми глибоко стурбовані нещодавніми подіями в Іраку та Єгипті і вважаємо за необхідне говорити на цю тему» - зазначив Салам Файяд. «Не всі країни Близького Сходу однакові. Ми маємо довгу традицію співіснування на цій землі.»

 

На завершення п. Файяд підтвердив: «Свобода релігії є необхідною, і вона вимагає толерантності та поваги.»

 

За матеріалами Zenit.org