//

Лідер ординаріату для колишніх англікан поділився планами

Кіт Ньютон - колишній англіканський єпископ, що став католицьким священиком і призначений лідером першого ординаріата для колишніх англікан, дав прес-конференцію, на якій розповів про плани громади.

 

Ординаріат Богоматері Уолсінгемської був створений у кінці минулого тижня і об'єднав тих англікан Англії та Уельсу, що перейшли у католицтво. Створення ординаріату - незалежної від національної ієрархії католицької юрисдикції для англікан, розчарованих ліберальними змінами у Церкві Англії, стало можливим після публікації у кінці 2009 року апостольської конституції Папи Римського Бенедикта XVI Anglicanorum Coetibus.

 

Одна з практичних проблем, що стоять перед ординаріатом, - матеріальна. Спільноті необхідно шукати кошти на будівлі, офісні приміщення, зарплату клирикам. Сам о. Ньютон зізнався, що він покищо, як лідер ординаріату, не отримує ні пенса.

 

Незважаючи на ці труднощі, о. Ньютон і його товариші - інші англіканські єпископи, які отримали священичі свячення Католицької Церкви, з оптимізмом дивляться у майбутнє ординаріату, який повинен стати "інструментом євангелізації". Крок Бенедикта XVI, що запросив англіканських традиціоналістів до спілкування з Римом, треба розглядати як "частину плану Папи з євангелізації Європи", - заявив о. Ньютон.

 

Відповідаючи на запитання, чи не шкодує він про те, що проміняв єпископську гідність на позицію священика, о. Ньютон заявив, що цілком задоволений зверненням "отець". "Абсолютно ясно, що я не єпископ" - описав лідер ординаріату своє стаовище у новій спільноті. Проте, маючи деяку владу над іншими клириками, він порівняв свої позиції з посадою абата у монастирі.

 

 

Джерело: blagovest-info