//

Легіонери Христа переглянуть свою харизму заради очищення конгрегації

Кардинал Веласіо Де Паоліс, папський делегат для Легіонерів Христа, підтримав нову лінію конгрегації з перегляду своєї харизми, що дозволить "не ототожнюватися з особою засновника".

 

22 жовтня кардинал направив легіонерам документ, який є частиною проекту нової конституції конгрегації. Це не остаточний варіант, але він містить зміст, який "має основоположне значення для загальної харизми Легіонерів Христа", як підкреслив його автор.

 

"Текст не призначений для введення інновацій в харизмі конгрегації або в її складових частинах", - заявив папський делегат. Це спроба відкрити, засвоїти і піклуватися про харизму, про що просив Бенедикт XVI, додав він. За словами кардинала, документ є відправною точкою і спільною основою для всіх членів конгрегації.

 

Легіонери Христа були засновані в Мексиці в 1941 р. отцем Марсьяло Масьєлем. Кілька років тому було з'ясовано серйозну аморальну поведінку засновника, після чого Бенедикт XVI закликав до очищення конгрегації і призначив у зв'язку з цим свого спеціального делегата.

 

До Легіонерів Христа належить 900 священиків та 3000 семінаристів у вісімнадцяти країнах світу. Крім того, 70 тис. мирян входять в організацію "Regnum Christi", пов'язану з конгрегацією.

 

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va