//

Легендарний німецький футболіст: зустріч з Папою змінила моє життя

На сторінках ватиканського видання "L'Osservatore Romano" легендарний німецький футболіст Франц Бекенбауер  розповів про свої враження від зустрічі з Бенедиктом ХVI. Колишній спортсмен пригадав, як в рамках підготовки до Чемпіонату світу з футболу в 2006 р., він, будучи членом організаційного комітету, подорожував по багатьох країнах світу. У Римі їх делегація відвідала загальну аудієнцію зі Святішим Отцем. Футболіст розповів, як на закінчення своєї промови Понтифік привітав організаторів чемпіонату і особисто поговорив з ним. "Святіший Отець несподівано простягнув мені руку. Важко описати подібні моменти. Харизма, яка випромінювалася від цієї людини, його внутрішній спокій, гідність і сердечність - це все мене вразило до глибини ", - розповів Бекенбауер. Він додав, що "у своєму житті зустрічався з багатьма відомими людьми, але ця зустріч була особливою і безумовно однією з найбільш зворушливих в житті, яка запам'яталася назавжди".


Футболіст розповів, що під час короткої розмови із Святішим Отцем він вручив Понтифіку вимпел з логотипом Чемпіонату світу з футболу. Бекенбауер зазначив, що Папа запитував про футбол, про підготовку до чемпіонату, про стан німецької збірної. Крім того, футболіст розповів, що завжди носить із собою знімок, який був зроблений під час зустрічі з Папою.


"Зустріч з Бенедиктом ХVI змінила щось в моєму житті. З того моменту я став частіше ходити до церкви. Коли  Папа через деякий час після чемпіонату відвідував Німеччину, я прочитав всі його промови. Тоді він завжди закликав віруючих свідчити про християнську віру. Ці слова я прийняв глибоко до серця ", - сказав Франц Бекенбауер.

 

За матеріалами radiovaticana.org