//

Легалізація абортів не вирішила проблеми кримінальних операцій в ПАР

Аборти в Південно-Африканській Республіці узаконили 15 років тому. З тих пір, за офіційними даними, більше мільйону дітей відмовили в основоположному праві: праві на життя. Про це нагадує в особливому комюніке Єпископська конференція Південної Африки за підписом її голови монсеньйора Буті Тлхагале, Архиєпископа Йоганнесбурга.

«Ми пам'ятаємо про мільйон ненароджених дітей. Нам шкода, що цим чадам Божим було відмовлено у праві на народження у світі, створеному Богом, і в праві на те, щоб збагатити його своїми дарами і унікальними талантами. Ніколи ми не зможемо повністю усвідомити цю втрату, тому що закон говорить: аборт – це добре», – читаємо в комюніке.

Монсеньйор Тлхагале нагадує: ті, хто тоді підтримали закон, вважали, що борються проти виразки кримінальних абортів. Проте чи досягли цієї мети впродовж 15 років? Безумовно, ні, – «оскільки на кожному ліхтарному стовпі, всюди на вулицях міст і сіл розвішані рекламні оголошення про безболісні та надійні аборти».

Позиція Католицької Церкви з приводу абортів чітка і непорушна, наголошує прелат. На його думку, існування закону не означає, що аборт морально прийнятний. Окрім права на життя держава та її чиновники зобов'язані поважати ще одне право – право на відмову за мотивами совісті: «і, хто вважають переривання вагітності моральним вчинком, можуть відмовитися від участі в його здійсненні». Церква, пише на закінчення Архиєпископ, не припиняє боротися з цим злом і допомагати матерям-одиначкам і парам, які відчувають спокусу стати на шлях дітовбивства.

 

За матеріалами: Радио Ватикана