//

Лефевристи проти зустрічі в Асижі

Напередодні четвергової міжрелігійної зустрічі в Асижі італійське представництво Братства св. Пія Х видало комюніке, в якому просить Бога зняти «завісу, яка покриває серця людей Церкви».


«Нехай Господь зніме завісу, яка покриває серця людей Церкви і дозволить їм усвідомити, що єдиний Мир, який є можливим між людьми, є мир Христовий у Христовому Царстві…» - сказано у заяві італійського представництва лефевристів, яку вони зробили за три дні до візиту Папи та інших релігійних лідерів до Асижу 27 жовтня. Це паломництво буде проведене у 25-ту річницю першої зустрічі такого типу, яку організував папа Іван Павло ІІ у 1986 році.


Хоча у заяві чітко не вказується ім’я Бенедикта XVI, однак прямий натяк на серця, покриті завісою, стосується саме його. Як відомо, Папа схвалює проведення цієї зустрічі, однак змінив програму і структуру проведення її, роблячи наголос на спільному паломництві, а не на молитві.


Нагадаємо, що 14 вересня у Ватикані представники Папської комісії Ecclesia Dei вручили єпископові Братства Бернардові Фелле текст доктринальної преамбули, підписавши яку лефевристи можуть приєднатися до повного сопричастя з Католицькою Церквою. Однак наразі, після близько півтора місяці роздумів, Братство не надало офіційної відповіді. І власне в часі цих роздумів була видана ця заява.


«Для того, щоб відшкодувати за святкування 25-ої річниці міжрелігійної зустрічі в Асижі у 1986 році, Братство св. Пія Х закликає провести день 27 жовтня у молитві і покаянні» - зазначено у заяві. Італійські лефевристи також закликали своїх вірних провести цей день у молитві і пості в трьох наміреннях: «1) щоб відшкодувати за святкування історичної події, яка більше за всі інші принизила Марію Магдалину, поставивши її на один рівень із фальшивими релігіями; 2) щоб Христос наш Господь зняв завісу, яка покриває серця людей Церкви, щоб вони могли усвідомити, що єдиний Мир, який є можливим між людьми, є мир Христовий у Христовому Царстві. Pax Christi in Regno Christi; 3) щоб Господь усунув зростаюче поширення війни по всьому світу, яка є Його відповіддю на «мирну» зустріч в Асижі».


Заяву підписав Глава італійського представництва Братства св. Пія Х, о. Давід Пальярані. Третій пункт виділяється особливо, оскільки в ньому зростаюча кількість воєн у світі змальовується як божественна відповідь на зустріч в Асижі.


За матеріалами Vatican Insider