//

Лефевристи продовжать аналіз пропозицій Ватикану

Лефевристи, перш ніж дати відповідь на пропозиції Святого Престолу, ретельно їх вивчать. Про це повідомляється в комюніке, виданому за підсумками п'ятничної зустрічі їх керівництва. У Альбано під Римом зібрались 28 ректорів духовних семінарій і керівників місцевих підрозділів Братства св. Пія X з різних країн світу.

 

Провідник Братства єпископ Бернар Фелле представив зміст отриманої ним 14 вересня від Конгрегації Доктрини Віри "Доктринальної преамбули". Як сказано в комюніке, учасники зустрічі "проявили глибоку єдність волі зберегти віру в усій її цілісності". Вони сповнені рішучості "засвоїти урок, який їм, за прикладом апостола Павла, залишив архиєпископ Марсель Лефевр:" tradidi quod et accepi "(1 Кор 15,3), тобто "Передав те, що прийняв" ". Після завершення цієї робочої зустрічі вивчення Доктринальної преамбули, зміст якої залишається конфіденційним, буде продовжено на рівні Генеральної Ради Братства св. Пія X. Поглиблений аналіз, який проведуть генеральний настоятель Братства та два його заступники, священики Ніклаус Пфлюгер і Альен-Марк Нелі, "дозволить представити після закінчення необхідних для цього термінів відповідь на пропозиції Риму", – читаємо в комюніке.

 

Зазначена преамбула містить певні доктринальні принципи і критерії інтерпретації вчення Католицької Церкви, що забезпечують вірність її Святому вчительству. На переконання Конгрегації доктрини віри, їх прийняття є необхідною умовою повного примирення лефевристів зі Святим Престолом. Тим не менше, Папська Комісія «Ecclesia Dei», якій доручено діалог з лефевристами, готова дати наступні роз'яснення і поки не оголошує змісту преамбули.


За матеріалами sibcatholic.ru