//

Лефевристи хочуть більших поступок від Ватикану

Досі тривають роздуми Братства Св. Пія Х стосовно того чи приймати їм умови Ватикану, викладені у Доктринальній преамбулі, відповідно до якої представники Братства зможуть увійти до повного сопричастя з Католицькою Церквою.


Англійське католицьке видання The Tablet повідомило про те, що нещодавно в інтернеті був опублікований лист, скерований священикам-лефевристам від провідника Братства у південно-американському регіоні. У конфіденційному листі, який був оприлюднений на іспанськомовному сайті, о. Крістіан Бучакорт зазначає: «Звичайно, що цю преамбулу ми підписати не можемо, навіть якщо до її змісту будуть внесені якісь зміни».


Священик-традиціоналіст також додає в листі, що причиною для непідписання преамбули є «ситуація у Соборній Церкві». Однак він також висловлює переконання, що зрештою Рим піде на поступки Братству св. Пія Х: «Рим потребує нас. Він потребує, щоб ми приєднались до них для того, щоб підтвердити, що ІІ Ватиканський собор не є розривом з Традицією і для того, щоб нейтралізувати прогресивне крило Церкви…».