//

Латинська Америка вшанує пам'ять Івана Павла II

Пам'ять Івана Павла II жива в Латинській Америці, особливо в Мексиці – країні, яку покійний Папа відвідав під час своєї першої місіонерської подорожі, і куди прибував ще чотири рази. У зв'язку з беатифікацією Церква в Мексиці планує ряд заходів, які розпочнуться через два тижні, в 6-ту річницю від дня смерті Папи, і триватимуть до 22 травня.

 

2 квітня мексиканці зберуться на стадіоні, де 1999 року, Папа Іван Павло II взяв участь у «Зустрічі чотирьох поколінь». Там відбудуться молитовні чування, на яких представлять архівні записи візиту Папи до Мексики, а також – концерт відомих співаків, вхід на який буде безкоштовним. Організатори прогнозують, що на стадіон у річницю смерті Кароля Войтили прибудуть близько 70 тис. осіб. Після беатифікації Івана Павла II у всій Латинській Америці транслюватимуть програму, створену спеціально до цієї події.

 

Крім того, інші країни Латинської Америки готуються до святкування беатифікації Івана Павла II. Зокрема в Колумбії, де від початку понтифікату Папи Івана Павла II почали вшановувати Чорну Мадонну Ясногурську.

 

За матеріалами Radio Watykańskie