//

L′Osservatore Romano розкритикувала нову книжку італійських істориків

Ватиканська газета «L′Osservatore Romano» надрукувала гостру негативну критику нової книжки Серджіо та Біда Романо «La Chiesa Contro» («Церква проти»). У ній автори стверджують, що Церква перешкоджала Італії досягти «піку прогресивізму», який зустрічається в інших європейських країнах, повідомляє CatholicCulture.org. 82-річний Серджіо Романо, колишній посол в НАТО є журналістом та істориком. Його син Біда теж журналіст.

 

«Невже справді так важко повірити у те, що застосування технологічної науки чи юридичне визнання гомосексуальних зв’язків не являють собою мірило сучасності, а, радше, дозволяють зростати антропологічним проблемам, тому що трансформують нашу культуру і, таким чином, добре те, що вони є об’єктом роздумів та дебатів і, навіть, розумних призупинень критики?» - пише у своєму відгукові Лючетта Скараффія.

 

«Католицька Церква, звичайно ж, є однією глобальною інституцією, яка насмілюється висловлювати критичні судження щодо надумано поверхової тенденції “прогресивізму”»,– додає пані Скараффія. «Вона єдина наважується викривати можливі негативні наслідки цих нововведень для того, щоб, по суті, стимулювати дискусії та змусити людей думати і шукати правдиві причини».