//

Кустодій Святої Землі: візит Папи до Лівану зміцнить роль християн

Кустодій Святої Землі отець Пьєрбатіста Піцабала вважає, що візит Бенедикта ХVI до Лівану у вересні цього року зміцнить роль християн в цій країні і сприятиме миру в регіоні. Отець-францішканин заявив, що візиту Папи чекає весь Близький Схід. Ми вже отримали багато заяв від бажаючих взяти участь у зустрічі з Папою, поінформував він. "Ми знаємо, що через політичну ситуацію не легко буде отримати візу", - сказав о.Піцабала. Він зазначив, що зустріч Папи Римського з главами мусульман має велике значення для діалогу між християнами і мусульманами на Близькому Сході.

 

"Відомо, що однією з важливих тем Синоду для Близького Сходу були саме відносини з ісламом. Церкві на Близькому Сході є що сказати з цього приводу. Їх майбутнє залежить також від здатності мати ясні і мирні відносини з близькосхідним ісламом, який переживає великі зміни і перетворення. Тому це буде одна з найважливіших зустрічей Папи, який дасть нам також найактуальніші вказівки на майбутнє ", - сказав монах.

 

Отець Піцабала зазначив, що візит Святішого Отця зміцнить присутність християн на Близькому Сході. "Арабська весна" чи те, що від неї залишилося, повністю змінила їх структури, відносини і динаміку діяльності ", - сказав Кустодій Святої Землі і додав, що Синод по Близькому Сходу в певному сенсі передбачав це і визначив їх у своєму документі. Зараз дуже важливо перейти до етапу будівництва: Близький Схід змінюється, змінюється також іслам, який є основним віросповіданням на Близькому Сході, також і християни змінюються і хочуть бути головними героями цих змін, вважає він.
 

За матеріалами: radiovaticana.org