//

Курс перед складанням вічних монаших обітів

З 24 липня по 4 серпня 2011 року, в Преображенському монастирі сестер василіянок, що в с. Береги, відбувся курс підготовки сестер до складання вічних монаших обітів. В даному курсі, який проходив за сприяння благодійної організації «Communicantes», взяли участь 17 сестер із семи спільнот.

 

Програма підготовки включала в себе лекції на такі теми: «Покликання до перевершення себе в любові» (с. Василія Струтинська, ЧСВВ), «Монаші обіти» (о. Орест Козак), «Кризи в духовному житті» (с. Наталія Мельник, ЗСПР).

 

Крім лекцій, сестри з різних монастирів, чинів та згромаджень мали нагоду ближче познайомитися під час спільних вечірніх зустрічей, на яких в довільний спосіб висвітлювали історію, харизму, особливості літургійного життя і пасторального служіння своєї спільноти.

 

В рамках курсу сестри здійснили спільну екскурсійну поїздку – відвідали монастир сестер Пресвятої Родини в Гошеві, монастрир св. Герарда отців редемптористів (смт. Гніздичів-Кохавино) та «Скелі Довбуша» поблизу с. Бубнище Івано-Франківської області.

 

с.Тереза Водяна, МНІ
секретар Ради Вищих Настоятельок
Джерело: monks.ugcc.org.ua