//

Культура життя піддається культурі смерті?

У Бразилії закінчився міжнародний конгрес, присвячений правді і життю. Організатором зустрічі у Сан Пауло була організація Human Life International.

 


Професор Філіп Нері, головуючий конгресу, підкреслив, що метою зустрічей є поглиблення знайомості зі поширенням на всій земній кулі культури смерті, про яку попереджав Іван Павло ІІ. «Коли знаємо противника, боротися стає легше» - зазначив професор.  - «Культура життя підкорилась культурі смерті, але ми повинні знати, що перебуваємо у стані справжньої війни. Ігнорування небезпеки є найбільшою небезпекою. У цій боротьбі ігнорування має фатальні наслідки».

 


Єпископ Бенедіто Бені Сантос, ординарій єпархії Сан Пауло, у своєму виступі зазначив, що Церква все ще має багато сили. «Тому ми повинні закотити рукави і боротися для оборони людського життя, а цей конгрес стає важливим пунктом  у цій боротьбі»- зазначив єрарх.

 


У зустрічі брали участь численні семінаристи, чию участь єпископ відмітив такими словами: «Стає необхідність, щоб майбутні священики добре знали науку Церкви, щоб включатись в оборону голошеної правди. Вірю, що якщо католики будуть боротись за життя, аборт не буде легалізований».

 

За матеріалами: Radio Watykanskie