//

Культ Божого Милосердя процвітає у В’єтнамі

Понад 25 тисяч в’єтнамських паломників зібрались у Сайгоні на святкування урочистості Божого Милосердя під проводом місцевого єпископату. Віце-глава єпископату Джозеф Нгуєн Чі Лін звернув увагу га те, що набоженство до Божого Милосердя є даром Господа Бога, який у важкі часи піднімає у Церкві нових святих, як було у ХІІІ столітті, коли св.Домінік заохочував молитись на вервиці, так і тепер, коли св.Фаустина передала світові коронку до Божого Милосердя.

 


Паломники молились за милосердя у в’єтнамському суспільстві, яке нещодавно сколихнула хвиля трагічних подій – серія вбивств, які здійснили агресивні підлітки. Католицькою відповіддю на цю ситуацію повинне стати практикування милосердя у сім’ях і молитва – вважає секретар єпископату.

 


Культ Божого Милосердя і св.Фаустини блискавично поширюється у В’єтнамі. Початок цьому поклали місцеві священики, оскільки після упадку Сайгону закордонних місіонерів виторгли з країни ще 40 років тому. Коронку до Божого Милосердя відмовляють навіть у найменших парохіях, в кожній Церкві висить образ Милосердного Ісуса.

 

За матеріалами: radiovaticana.org