//

Куди поділися чоловіки? Анонс нового числа CREDO

Згідно з опитуванням, проведеним на сайті http://www.credo-ua.org/,  приблизно двоє чоловіків на 10 жінок приходять у будній день на Літургію. У неділю чоловіків та жінок у католицьких храмах України приблизно порівну, вважають читачі CREDO.

 

Чому в Церкві мало чоловіків, а найактивнішими парафіянами стали жінки? Що робити, коли чоловік не хоче йти до храму, і хто має керувати у церковній спільноті та сім’ї, якщо цю роль не виконує чоловік?

 

На ці та інші питання спробує відповісти нове число католицького суспільно-релігійного часопису CREDO.

 

Чоловіки шукають свого середовища, – стверджує о. Олег Сартаков, який проводить реколекції для мужчин. Нерідко самі жінки не дають чоловікам стати учнями Ісуса, чимало докоряють їм, принижуючи і висміюючи чоловічу гідність, переконаний священик.

 

«Сьогодні сильна стать – жіноча», – вважає єпископ-помічник Києво-Житомирської дієцезії Станіслав Широкорадюк. «Чоловік має бути священиком у своїй сім’ї, але якщо він не виконує свого призначення, тоді жінка повинна зайняти це місце». Владика не вважає проблемою, що у храмах багато жінок: «Слава Богу, що у нас є побожні жінки, адже вони передають віру своїм дітям!»

 

Чоловіки-парафіяни діляться своїм досвідом перебування у Церкві, дружини розповідають про своїх чоловіків та сім’ї.

 

Якщо ваш чоловік не хоче йти до церкви, його потрібно не штовхати, а заохочувати, не тягнути, а зацікавлювати, – пише Світлана Бабинська у своїй постійній рубриці, розмірковуючи про стосунки.

 

Для сімейного читання та обговорення рекомендовано статті:
«12 відмінностей між чоловіком та жінкою – багатство чи перешкоди сімейного життя?»
«18 способів успішно зруйнувати свою сім’ю».

 

Також у новому числі часопису CREDO:
Відомий католицький письменник о.Юзеф Августин розповість про щоденний іспит совісті.
Отець Віктор Білоус, який нещодавно захистив ступінь доктора моральної теології у Римі, розкаже про російського мислителя Ніколая Бєрдяєва.
Христина Рудницька, яка пройшла з друзями двомісячне паломництво до Святої Землі, поділиться, чим закінчилися пригоди українських паломників у Єрусалимі.

 

Запитуйте часопис у парафіяльних крамницях.