//

Куба і Мексика очікують на офіційне оголошення візиту Папи

Церкви Куби і Мексики чекають, що 12 грудня буде офіційно оголошено про візит Папи до цих двох країн весною 2012 р. Голова Прес-центру Ватикану, о. Федеріко Ломбарді, підтвердив відповідні плани на прес-конференції в Беніні два тижні тому. Посол Мексики при Святому Престолі, Гектор Федеріко, сказав вчора латиноамериканським журналістам, що під час Служби Божої з Папою 12 грудня в базиліці св. Петра, на якій будуть присутні державні діячі та представники Церкви Латинської Америки, очікується офіційне підтвердження апостольської подорожі. У цей день відзначатиметься свято Матері Божої Гваделупської і 200-річчя незалежності Латинської Америки.

 

Згідно повідомлень Ватиканського радіо, Місцем візиту до Мексики стане місто Леон. Про це повідомив Архиєпископ Леонський Хосе Мартін Рабаго мексиканській газеті "Milenio". Він підтвердив, що через місяць сюди прибуде комісія з Ватикану для проведення обстеження та попереднього планування. Візит до Мексики є пріоритетним, оскільки це друга за величиною після Бразилії католицька країна в світі. Зі 114 мільйонів мексиканців, 84% – 94 мільйони – є католиками.

 

Навесні 2012 року планується також подорож до Куби – візит, який відбудеться, ймовірно, по дорозі до Мексики. Американська єпархія Маямі, територія якої прилягає до Куби, оголосила про бажання активної участі своїх вірних у заходах, пов'язаних з візитом. "Якщо Папа прибуде на Кубу, кубинський народ з другої частини флоридської протоки також братиме участь в цьому", - заявив Архиєпископ Томас Венскі. Багато кубинців хотіли б приймати Папу разом зі своїми співвітчизниками на Кубі. Єрарх закликав владу обох країн переглянути свою політику щодо подорожей з країни в країну. В даний час діє ембарго США на подорожі на Кубу для американців і кубинських емігрантів, що пов'язано з великими бюрократичними процедурами.